online kurs zemljane arhitekture 2024.

Ako želite da naučite osnove zemljane arhitekture kroz teoriju, pre nego što pređemo na praksu kad otopli, Klub finih zanata organizuje peti online kurs zemljane arhitekture od 1.februara do 12.maja. Kurs se organizuje jednom godišnje i prava je prilika za zagrevanje pred konkretne radove!

Continue reading

online kurs zemljane arhitekture 2023

Ako želite da naučite osnove zemljane arhitekture kroz teoriju, pre nego što pređemo na praksu kad otopli, Klub finih zanata organizuje četvrti online kurs zemljane arhitekture od 1.februara do 20.maja. Kurs se organizuje jednom godišnje i prava je prilika za zagrevanje pred konkretne radove!

Continue reading

ECVET obuka i sertifikacija majstora za rad sa zemljom

Pre tačno 10 godina Dragana se uključila u EU Leonardo PIRATE projekat (2012-2015) baziran na ECVET za gradnju zemljom i od tad mašta o dovođenju ovih treninga u Srbiju! Zamalo da plan ostvarimo 2019, ali se situacija iskomplikovala.

Pa, ipak, uz podršku Rekonstrukcija ženski fond, tri majstorice iz Srbije (Ružica Janjić, Olja Todosijević i Dragana Kojičić) su dobile prve ECVET seritfikate za obnovu objekata od zemlje u SHS trening centru (u Hostimu u Češkoj) i stekle mogućnost da organizuju prvu obuku u Srbiji, koja će se desiti 26.avgusta u Mošorinu 10-18h.

Uz podršku kolega iz Češke, ovaj prvi trening obrađivaće Modul M: od sirovog materijala do mešavine zemlje (UNIT M: From raw material to earth mix) nivoa 2 evropskog okvira kvalifikacija.

Continue reading

tako je pričala meni moja baka :)

razgovor o ličnim i zajedničkim istorijama lokalnih žena

LALA Earthland festival 2022 posvećen je ženi – ako želite da saznate nešto više o tome ili podelite svoju inspirativnu priču o nekoj ženi ili ženama – pridružite nam se na online sastanku 8.marta u 19h.

Continue reading

online kurs zemljane arhitekture 2022

Ako želite da naučite osnove zemljane arhitekture kroz teoriju, pre nego što pređemo na praksu kad otopli, Klub finih zanata organizuje treći online kurs zemljane arhitekture od 25.februara do sredine maja. Kurs se organizuje jednom godišnje i prava je prilika za zagrevanje pred konkretne radove!

Continue reading

onlajn predavanje: Žene u savremenom likovnom stvaralaštvu

13.decembar, 19h, Zoom

sa ogromnim zadovoljstvom, a uz podršku Rekonstrukcija ženski fond, pozivamo vas da nam se pridružite na onlajn predavanju “Žene u savremenom likovnom stvaralaštvu – MONUMENTALNA SAVREMENA SKULPTURA VAJARKI U TERAKOTI IZ KOLEKCIJA TERRA” 13.decembra u 19 časova, koje će voditi Verica Nemet, kustoskinja i istoričarka umetnosti.

Biljana Popović (autor fotografije Vladimir Sretenović)
Continue reading

rekapitulacija 2021.

imam utisak da je ova 2021. nekako proletela. međutim, kad sam pobrojala sve aktivnosti i sva putovanjca, uopšte nije bilo tako. samo je bila prilično dinamična. zbog toga nisam radila mnogo u Mošorinu, pa pokušavam da ukradem još koji preostali jesenji dan, ali šta da se radi :)

Continue reading

online kurs zemljane arhitekture 2021.

Verujem da nam je svima dosta online druženja. Ali, dok se situacija ne popravi, to je jedino što nam preostaje. Ako želite da naučite osnove zemljane arhitekture kroz teoriju, pre nego što pređemo na praksu kad otopli, Klub finih zanata organizuje drugi online kurs zemljane arhitekture, koji je će trajati 5 nedelja (tačnije: 5 sreda.) kurs počinje u sredu, 17.februara u 18 časova, kad se virtualno upoznajemo. nakon ovoga dobijate prvi snimljeni set predavanja putem linkova, koje možete pogledati do narednog ponedeljka, kad se opet virtualno sastajemo da bismo razmenili informacije, postavili pitanja itd. nakon toga sledi drugi set snimljenih predavanja i tako redom.

Continue reading

prvi online kurs za zemljanu arhitekturu

Ako želite da naučite osnove zemljane arhitekture kroz teoriju, pre nego što pređemo na praksu kad otopli, Klub finih zanata organizuje prvi online kurs zemljane arhitekture, koji je će trajati 5 nedelja (tačnije: 5 ponedeljaka). kurs počinje u ponedeljak, 16.marta u 19 časova, kad se virtualno upoznajemo. nakon ovoga dobijate prvi snimljeni set predavanja putem linkova, koje možete pogledati do narednog ponedeljka, kad se opet virtualno sastajemo da bismo razmenili informacije, postavili pitanja itd. nakon toga sledi drugi set snimljenih predavanja i tako redom.

Continue reading