zemlja

sve što niste znali o zemlji, a niste imali koga da pitate potražite ovde…

6 thoughts on “zemlja

 1. Pozdrav,

  Htela bih da stupim u kontakt sa vama u cilju da se raspitam o mogućnostima građenja zemljom.
  Ja sam završila arhitekturu na FTN-u, a sada sam na masteru na Politecnico di Milano, već sam nešto učila o ovome, ali sada radim master rad na ovu temu jer me je ovo uvek interesovalo. Tema je: Zemljana kuća u Vojvodini, ali tu temu želim da začinim dodatnim interesantnim detaljima.
  Mene interesuje detalj zida pri izgradnji kuće i koji je postupak.
  Nadam se da ćemo biti u kontaku i volela bih da prisustvijem vašim predavanjima.
  Hvala unapred.

  Srdačan pozdrav,
  dipl.ing.arh. Jovana Krčmar

 2. Dragana, moje veliko poštovanje i divljenje prema svemu što radite! Želela bih ovom prilikom, ako je moguće, da pitam za savet. Koju kombinaciju i redosled prirodnih materijala bi preporučili da se koriste za potrebe izolacije kuće od fasadne cigle? I da li bi se uopšte angažovali za takav posao? Mi smo mala fruškogorska porodica u Rakovcu, trudimo se da živimo i delamo u skladu sa prirodom. Vaš odgovor bi mi mnogo značio.
  Veliko hvala

  • draga Renata, trska je odličan izolacioni materijal (a i laka je za postavljanje,jer dolazi u panelima); a, ako to nije dovoljno, kuće opšivaju i balama slame. spolja u obzir dolaze blatni ili krečni malteri. ako su blatni, onda krečenje ili neka druga završna obrada. evo kako to rade profesionalci: http://www.strohnatur.at/wrapping-in-plank-am-kamp-lower-austria/ mi ne postižemo da se bavimo takvim stvarima, nažalost. veliki pozdrav za Vas i Rakovac, moji tamo imaju vikendicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *