Almaški LEP

Projekat “ALMAŠKI LEP” u upotrebu vraća najstarije materijale za gradnju u Almaškom kraju: pruće i lep (blatni malter) i podseća na njihovu jednostavnost, lepotu i bezvremenost. Projekat podrazumeva seriju radionica u okviru kojih će se koristiti prirodni materijali i kroz koje će se napraviti različiti lepi i korisni predmeti – lopte, ciglice, murali, torbe, kućice, lampe… Namenjen je svim generacijama i otvoren za sve stanovnike, prvenstveno, Almaškog kraja, ali i za sve zainteresovane koji žele da upoznaju ovaj lepi novosadski kraj.

Continue reading

rekapitulacija 2022.

2022. je bila jedna čarobna godina za nas – puno smo putovali, radili mnoge lepe stvari, sa zemljom, ali i sa drugim prirodnim materijalima, sa sjajnim ljudima i organizacijama.

foto: Vlado P.
Continue reading

Kelebija – 3.deo

iz arhive:

poslednja radionica na Kelebiji održala se 22-24.septembra 2021.

nakon prvobitnog haosa i druge tadelakt radionice, Deneš nas opet okuplja na Kelebiji početkom jeseni.

prvobitna ideja bila je da krov na temaskalu bude od trske, pa od crepa. Na kraju je Lehel odlučio da radimo smesu kreč+cement+slama. Iako cement nije moj materijal, bilo je ovo jedno veoma zanimljivo iskustvo.

Continue reading

III LALA Earthland festival 2022

Veoma smo ponosni i srećni da je Heartefact, u okviru poziva Kultura za demokratiju prepoznao i podržao održavanje LALA Earthland festivala u 2022.godini!

Osim Heartefact-a, projekat podržavaju i Rekonstrukcija ženski fond, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Grad Novi Sad – Gradska uprava za kulturu.

Continue reading

kaleidoskop kulture

6-7.septembar 2021, Kovilj / Stepanovićevo / Ledinci / Detelinara / Novo naselje

tokom Kaleidoskopa kulture, održano je 5 radionica u okviru projekta Stanica od/do zemlje u Kovilju, Stepanovićevu, Ledincima, na Detelinari i Novom naselju u Novom Sadu. Projekat je podržan od strane Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Continue reading