online kurs zemljane arhitekture 2023

Ako želite da naučite osnove zemljane arhitekture kroz teoriju, pre nego što pređemo na praksu kad otopli, Klub finih zanata organizuje četvrti online kurs zemljane arhitekture od 1.februara do 20.maja. Kurs se organizuje jednom godišnje i prava je prilika za zagrevanje pred konkretne radove!

ŠTA DOBIJATE KROZ KURS?

Upoznaćemo se sa prednostima i manama zemlje kao građevinskog materijala, tehnikama gradnje, dijagnostikom postojeće zemljane arhitekture i patologijama koje se najčešće javljaju na ovakvim kućama, modernom zemljanom arhitekturom, a naučićemo i kako se rade testovi zemlje, stabilizacija i obrada površina. Dakle, dobićete jedan sveobuhvatni pristup zemljanoj arhitekturi, koji predstavlja sintezu specijalizacije za zemljanu arhitekturu na CRAterre-u – ako ne pričate francuski i nemate mogućnost/vremena da provedete 2 godine u Francuskoj, ne propustite ovu priliku! Kurs je dopunjen i sa 12 godina iskustva i rada na terenu nakon ove specijalizacije, tako da ćete dobiti mnoge informacije koje su karakteristične za ovo naše područje.

KOME JE KURS NAMENJEN?

Kurs je namenjen svim zainteresovanim pojedincima iz struke ili izvan nje, koji bi želeli da steknu osnovna znanja u ovoj oblasti, razumeju materijal zemlju ili razmišljaju da u budućnosti obnove postojeće ili grade u sopstvenoj režiji.

KAKO ĆE SE KURS ODVIJATI?

Kurs će se odvijati u zatvorenoj FB grupi* u kojoj ćete svaka 3-4 dana dobijati snimljenu lekciju, tokom tri ipo meseca, koju možete pogledati kad Vam bude odgovaralo, a počinjemo 1.februara. Svaku lekciju prati dopunska literatura, kao i mali zadaci. Osim toga, imaćemo jedno zajedničko online druženje kako biste postavili sva pitanja na koja nismo dali odgovor (16.maj), kao i jednodnevnu radionicu u Mošorinu na kraju kursa (20.maj.) Prevoz na ovu radionicu nije uključen u cenu i organizujete ga u spostvenoj režiji (odnosno u dogovoru sa ostalim učesnicima.) Sve lekcije ostaju dostupne do 1.juna, kada se kurs zatvara.

*u slučaju da niste na FB i da Vam ovaj način rada ne odgovara, postoji mogućnost da dobijate linkove na mejl, ali ćete propustiti priliku da razmenujete znanja i mišljenja sa ostalim članovima grupe (ali, i dalje imate online konsultacije i radionicu u Mošorinu.)

CENA

Cena celokupnog kursa je 9.000 dinara (85 evra za uplate preko Paypal-a i/ili iz inostranstva) za rane prijave&uplate do 25.januara. Za prijave od 26.januara, cena je 11.000 dinara (100 evra za uplate iz inostranstva.)

*Ukoliko ne želite da budete deo FB grupe i želite da primate samo linkove ka lekcijama, cena kursa je 8.000 dinara (70 eura) za prijave do 25.januara.

Ukoliko ste već slušali kurs prošle godine, možete se prijaviti ponovo sa 50% popusta!

Ako uplaćujete kao fizičko lice, možete uplatiti iznos kao donaciju (šifra 288) na račun Kluba finih zanata, ako Vam nije potreban račun. Ako plaćate kao pravno lice (ili kao fizičko, ali želite račun), šifra plaćanja je 221 (pravno) ili 289 (fizičko lice.) U prijavi popunite informacije potrebne za slanje računa.

USLOVI PRIJAVE

potrebno je popuniti onlajn prijavu, a na kraju prijave se nalaze sve potrebne informacije za uplatu u Srbiji. Za one koji plaćaju putem Paypal-a, javljamo se putem mejla.

POKLON

Osobi koja ostavi najlepši / najsmešniji / najzanimljiviji komentar tj. razlog za učešće na kursu ispod ovog teksta na sajtu, na FB grupi ili stranici Earth&Crafts ili na Instagram profilu zemljanarhitektura ispod ove objave, poklanjamo kurs. Igrajte se sa nama do 24.januara u podne, kada ćemo odabrati našeg srećnog učesnika :)

RADUJEMO SE RADNOM DRUŽENJU!

2 thoughts on “online kurs zemljane arhitekture 2023

  1. драго ми је да постоји курс земљане грађевине на најстаријем језику у подручју са најстаријим праксама те древне архитектуре.

  2. Jedino sto znam da se kuce od blata prave sa mrtvom zemljom koja je ispod humusa i obradivog zemljista .
    Da se ta zemlja mesa sa slamom.
    Ne znam nista vise a zelim da znam .
    A i ovo sto znam mozda nije tacno ali znate Vi
    Pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *