Zemljane mini-radionice

Zemlja se oduvek koristila na ovim prostorima na razne načine, a posebno su zanimljivi oni koje se tiču njene primene u arhitekturi i oko arhitekture. U okviru „Enough is Enough“ izložbe koju organizuje BETA (Timișoara Architecture Biennial) tokom BINA (Beogradska internacionalna nedelja arhitekture) ove godine, 14.maja u galeriji „Kolektiv arhitekata“ biće održano 6 mini radionica:

Continue reading

MIS – kamp 2

24-25.oktobar 2020, Mošorin

prvi Vikend kamp sa Mladim istraživačima Srbije održao se 16-19.oktobra, nakon čega su usledile radionice u okviru projetka U zemlji dudova, a potom i drugi Vikend kamp 24-25.oktobra sa Mladim istraživačima Srbije.

Continue reading

LALA 2020 – 1.deo

Dok spremamo drugo izdanje, evo prilike da se prisetimo prvog :) Cilj LALA Earthland festivala bio je da, kroz brojne radionice, performanse i predstave, deci u malim sredinama ponudi zdrave i kvalitetne događaje, a deci iz gradova i stručnim licima koja rade sa decom  približi mogućnosti rada sa prirodnim materijalima i u urbanim sredinama. Iako su pojedinci, koristeći svoj položaj, pokušali da osujete održavanje prvobitnog programa (o čemu možete pročitati izjavu i poziv na razum), LALA festival je, ipak, održan 25-28.juna, sa nekim izmenama u programu.

Continue reading

LALA earthland repriza

29-30.avgust / 5-6.septembar

Nakon uspešno realizovanog LALA earthland festivala, stigla je podrška Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, pa pravimo reprizu!

Za Vas koji niste bili sa nama, cilj LALA earthland festivala je bio da, kroz brojne radionice, performanse i predstave, deci u malim sredinama ponudi zdrave i kvalitetne događaje, a deci iz gradova i stručnim licima koja rade sa decom  približi mogućnosti rada sa prirodnim materijalima i u urbanim sredinama. ipak, zbog svega što je LALA earthland festival preživeo, on je umnogome promenio koncept i sada je otvoren za svu decu i sve odrasle koji neguju decu u sebi.

Radionice su vodili i vodiće ih razni umetnici&majstori koji su prošli kroz naše obuke i radionice, odnosno koji su želeli da svoj dosadašnji rad povežu sa materijalom zemljom i iskoriste festival kao mesto za eksperiment i kreativnu razmenu. 

Festival će se održati u Mošorinu u sedištu KFZ-a.

Ipak, prilagođavajući se situaciji, dnevno ćemo imati samo 3 radionice sa po 5-7 učesnika koje se održavaju 8:30-11:30, 12:00-15:00 i 15:30-18:30. Sve radionice su besplatne za decu, za odrasle su 1500 (ili besplatne, proverite!), prijave putem formulara su obavezne – kad se popuni broj, radionici više nije moguće pristupiti. molimo da za radionice koje se plaćaju uplatu izvršite u roku od 3 dana od prijave na račun KFZ-a, koji ćete dobiti nakon prijave. takođe, to što su neke radionice besplatne za odrasle, ne znači da su one manje zanimljive, nego da želimo da svima pružimo iste mogućnosti uživanja u radu sa zemljom – u tom smislu, ako se prijavite za njih, očekujemo dolazak (ili da se javite da ne dolazite), kako ne biste zauzeli mesto nekom ko bi rado došao – hvala unapred na razumevanju!

Program u nastavku:

Continue reading