online kurs zemljane arhitekture 2024.

Ako želite da naučite osnove zemljane arhitekture kroz teoriju, pre nego što pređemo na praksu kad otopli, Klub finih zanata organizuje peti online kurs zemljane arhitekture od 1.februara do 12.maja. Kurs se organizuje jednom godišnje i prava je prilika za zagrevanje pred konkretne radove!

ŠTA DOBIJATE KROZ KURS?

Upoznaćemo se sa prednostima i manama zemlje kao građevinskog materijala, tehnikama gradnje, dijagnostikom postojeće zemljane arhitekture i patologijama koje se najčešće javljaju na ovakvim kućama, modernom zemljanom arhitekturom, a naučićemo i kako se rade testovi zemlje, stabilizacija i obrada površina. Dakle, dobićete jedan sveobuhvatni pristup zemljanoj arhitekturi, koji predstavlja sintezu specijalizacije za zemljanu arhitekturu na CRAterre-u – ako ne pričate francuski i nemate mogućnost/vremena da provedete 2 godine u Francuskoj, ne propustite ovu priliku! Kurs je dopunjen i sa 14 godina iskustva i rada na terenu nakon ove specijalizacije, tako da ćete dobiti mnoge informacije koje su karakteristične za ovo naše područje.

KOME JE KURS NAMENJEN?

Kurs je namenjen svim zainteresovanim pojedincima iz struke ili izvan nje, koji bi želeli da steknu osnovna znanja u ovoj oblasti, razumeju materijal zemlju ili razmišljaju da u budućnosti obnove postojeće ili grade u sopstvenoj režiji.

KAKO ĆE SE KURS ODVIJATI?

Kurs će se odvijati u zatvorenoj FB grupi* u kojoj ćete svaka 3-4 dana dobijati snimljenu lekciju, tokom tri ipo meseca, koju možete pogledati kad Vam bude odgovaralo, a počinjemo 1.februara. Svaku lekciju prati dopunska literatura, kao i mali zadaci. Osim toga, imaćemo jedno zajedničko online druženje kako biste postavili sva pitanja na koja nismo dali odgovor (8.maj), kao i jednodnevnu radionicu u Mošorinu na kraju kursa (12.maj.) Prevoz na ovu radionicu nije uključen u cenu i organizujete ga u spostvenoj režiji (odnosno u dogovoru sa ostalim učesnicima.) Sve lekcije ostaju dostupne do 1.juna, kada se kurs zatvara.

*u slučaju da niste na FB i da Vam ovaj način rada ne odgovara, postoji mogućnost da dobijate linkove na mejl, ali ćete propustiti priliku da razmenujete znanja i mišljenja sa ostalim članovima grupe (ali, i dalje imate online konsultacije i radionicu u Mošorinu.)

CENA

Cena celokupnog kursa je 11.000 dinara (100 evra za uplate preko Paypal-a i/ili iz inostranstva) za rane prijave&uplate do 27.januara. Za prijave od 28.januara, cena je 13.000 dinara (120 evra za uplate iz inostranstva.) Cena kursa je za jednu osobu, pa molimo da na radionice ne dolazite sa učesnicima van kursa, kako ne bismo remetili koncept i koncentraciju.

*Ukoliko ne želite da budete deo FB grupe i želite da primate samo linkove ka lekcijama, cena kursa je 10.000 dinara (90 eura) za prijave do 27.januara.

Ukoliko ste već slušali kurs prošle godine, možete se prijaviti ponovo sa 50% popusta!

NEMATE VREMENA ZA CEO KURS?

nemate vremena ni strplljenja da više od 3 meseca budete deo kursa, želite da čujete samo suštinske stvari u 10 lekcija, bez uključivanja u FB grupu? Lekcije stižu na mejl 15.februara i do 1.marta imate vremena da ih pogledate. Uplaćujete 8000 dinara (75 evra.)

UPLATA

ako vam je svejedno, uplatite sredstva kao donaciju Klubu finih zanata (šifra 188 / 288) . Ako vam je potreban račun, šifra plaćanja je 221 (pravno) ili 189 (fizičko lice.) U ovom slučaju, u prijavi popunite informacije potrebne za slanje računa.

USLOVI PRIJAVE

potrebno je popuniti onlajn prijavu, a na kraju prijave se nalaze sve potrebne informacije za uplatu u Srbiji. Za one koji plaćaju putem Paypal-a, javljamo se putem mejla.

USLOVI KORIŠĆENJA

Snimljene lekcije i zadaci su autorsko delo i nije ih dozvoljeno deliti i objavljivati bez znanja autora. sve one koji žele da budu deo kursa molimo da se toga pridržavaju.

POKLON

Osobi koja ostavi najlepši / najsmešniji / najzanimljiviji komentar tj. razlog za učešće na kursu ispod ovog teksta na sajtu, na FB grupi ili stranici Earth&Crafts ili na Instagram profilu zemljanarhitektura ispod ove objave, poklanjamo kurs. Igrajte se sa nama do 24.januara u podne, kada ćemo odabrati našeg srećnog učesnika :)

RADUJEMO SE RADNOM DRUŽENJU!

3 thoughts on “online kurs zemljane arhitekture 2024.

 1. Pesma za zemljanu kuću

  Na kurs ću poći i onda ću moći
  da napravim svoju kuću od zemlje
  i tako ispunim svoje želje.
  Na mom imanju, malome raju
  napraviću najlepšu kuću u kraju.
  I molim te nemoj da se stidiš
  obavezno dodji da je vidiš.
  Nije teško da nas nađeš
  i na putu da se snađeš,
  i kako bi u crtaću rekli
  skreni kod table za Albukerki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *