jesen u bašti kao u mašti :)

u septembru su se cvekla i blitva dobro razmahale, a umesto kelerabe (čiji mi je rasad baka poslala) – stigao je ljubičasti kupus ;) čičoke nisam sadila, nikle su od prošle godine… a u zarasloj bašti, iznenadila me jedna šarena bundeva :) i mali kupus :)basta septembaroktobar je doneo još veće bogatstvo – ustvari, ne znam je li to oktobar ili činjenica da sam konačno iskrčila polovinu preostale džungle u bašti… osim dosta materijala za visoke leje, iznenadile me rotkva, keleraba, bundeve, pa čak i pasulj :)01 basta oktobari pola bašte je u cvatu bundeva, a već je oktobar… i jedna lepa zevalica, kakvo iznenađenje :)03 basta cvetoviotkrila sam neke veoma interesantne vrste… kad sam se vratila sa fotoaparatom, više nisam mogla da se setim gde je koja :)02 basta bundevei mladi luk i praziluk, sve što nisam videla da povadim, hehe…04 basta lukovii najbolje od svega – zelen mi raste međ’ stepenicama, a cherry u tremu ;) a tamo gde treba – neće :)06 basta gde ne trebaza kraj jedno pitanje za vas – šta je ovo i čemu služi? pomalo miriše na biber…05 basta sta je ovovolim jesen, boje i ova mala baštenska iznenađenja :)

2 thoughts on “jesen u bašti kao u mašti :)

  1. ovo poslednje je tatula,bar meni tako izgleda,jako otrovna biljka… ostalo o tatuli mozete naci na webu… Super je sto uzgajate malu basticu, a jesenji plodovi su uvek dobrodosli..samo napred sve pohvale!

    • hvala pun za informaciju! upravo čitam neku knjigu u kojoj pišu puno o tatuli, nisam ni pretpostavila da je imam u bašti ;))) hvala Vam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *