Sustainable straw-bale houses

zahvaljujući Wwoofserbia, a u saradnji sa Departmanom za građevinarstvo i geodeziju FTN-a u Novom Sadu, imamo jedinstvenu priliku da Vas pozovemo na predavanje “Sustainable straw-bale houses” koje će održati Jeremy Coudel, tesar sa višegodišnjim iskustvom u gradnji održivih i eko-kuća od prefabrikovanih bala slame.prezetnacija Jeremy bati naturepredavanje je u petak 12.septembra u 18h u Laboratoriji za građevinarstvo, Dr Sime Miloševića 12 u Novom Sadu (map), učionica 107.

jezik predavanja je engleski. ulaz je slobodan. radujemo se razmeni održivih ideja!ovo predavanje dešava se u okviru projekta “Prototip 5E kuće”, koji je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

12 thoughts on “Sustainable straw-bale houses

 1. Читајући овај прилог, запитах се живимо ли у Америци или у Србији… “Департман” за грађевинарство и геодезију…

  • poštovani, momak je polu-Amerikanac, pa je predavanje (kao i njegov naziv) na engleskom jeziku. Takođe, ne mogu menjati naziv institucije na kojoj se održava! moja je iskrena namera da pokažemo ljudima još jedan pristup gradnji i kako se to radi danas u Francuskoj, a svako od Vas, u skladu sa svojim ličnim razlozima i afinitetima, može da se na istom pojavi ili ne pojavi! svako dobro!

   • Dragana, ono što je ovde bitno je da treba da se ZAHVALIMO čoveku koji će PODELITI svoje znanje sa nama… To je suština, a sve ostalo je forma. Teoretičari neka teoretišu, ima nas i pragmatičara. Hvala na ovoj prilici, vidimo se :-)

 2. Postoji li mogućnost da i mi ostali, koji smo daleko od NS i nemamo mogućnosti da dođemo, na neki način saznamo šta je majstor rekao i pokazao? Bili bismo jako zahvalni…

  • kako smo tek juče došli na ovu ideju, nismo imali dovoljno vremena da organizujemo i snimanje! ali, ako je neko raspoložen da snima, verujem da majstor neće imati ništa protiv! ja mogu obećati izveštaj u slikama, kao i do sad… pozdrav!

 3. Pogledala sam tvoj snimak na you tube-u pa mi pade nesto na pamet.Ja sam kao tinejdzerka isla na radne kampove po Evropi preko Voluntary Service of Serbia,kampovi su trajali 2-3 nedelje i dva puta sam isla na neke restauracije,tacnije obijanje zidova,smirglanje itd.Nama je bilo strava 20ak mladih iz celog sveta.Buduci da i Srbija organizuje svoje kampove,mozda bi mogla da kontaktiras volonterski servis i organizujes kampove tokom celog leta.Ne znam kako funkcionise taj deo,ali sigurno bi dobila neku lovu i mlade ljude za rad,na tebi bi bilo da organizujes smestaj i hranu.Probaj!

  • draga Jefimija, hvala puno na ideji! mislim da sam jednom davno probala, ali, kako nije bilo odgovora, nisam dalje ni pokusavala… hocu, za sledecu sezonu :) hvala za ideju, veliki pozdrav :)

 4. Dragana, ideja ti je odlična i priliku ne treba propustiti. Ko se prepoznaje u ovome, njemu ni kineski neće biti problem. Zbog ostalih se ne vredi jediti.
  Nadam se da će mi se složiti kockice i da ću uspeti da dođem na predavanje.
  Fala ti na prilici da nešto novo vidimo, čujemo i naučimo.
  miša

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *