prvi online kurs za zemljanu arhitekturu

Ako želite da naučite osnove zemljane arhitekture kroz teoriju, pre nego što pređemo na praksu kad otopli, Klub finih zanata organizuje prvi online kurs zemljane arhitekture, koji je će trajati 5 nedelja (tačnije: 5 ponedeljaka). kurs počinje u ponedeljak, 16.marta u 19 časova, kad se virtualno upoznajemo. nakon ovoga dobijate prvi snimljeni set predavanja putem linkova, koje možete pogledati do narednog ponedeljka, kad se opet virtualno sastajemo da bismo razmenili informacije, postavili pitanja itd. nakon toga sledi drugi set snimljenih predavanja i tako redom.

kroz ovaj kurs upoznaćemo se sa prednostima i manama zemlje kao građevinskog materijala, tehnikama gradnje, dijagnostikom postojeće zemljane arhitekture i patologijama koje se najčešće javljaju na ovakvim kućama, modernom zemljanom arhitekturom, a naučićemo i kako se rade testovi zemlje, stabilizacija i obrada površina.
KOME JE KURS NAMENJEN?
kurs je namenjen svim zainteresovanim pojedincima, iz struke ili izvan nje, koji bi želeli da steknu osnovna znanja u ovoj oblasti, razumeju materijal zemlju ili grade u sopstvenoj režiji.

USLOVI PRIJAVE
potrebno je popuniti onlajn prijavu.
STRUKTURA KURSA
svakog ponedeljka, počevši od 16.marta, imamo zajednički čas (19:00-19:40, po potrebi i duže), nakon čega na mejl dobijate set snimljenih predavanja iz date oblasti.
ponedeljak, 16.mart, 19:00-19:40 – upoznavanje
mejlom stižu linkovi: I – konstruktivne kulture, tehnike gradnje zemljom ponedeljak, 23.mart, 19:00-19:40 – pitanja i odgovori na oblast I
mejlom stižu linkovi: II graditeljsko nasleđe – dijagnostika, konzervacija, nasleđe od zemlje
ponedeljak, 30.mart, 19:00-19:40 – pitanja i odgovori na oblast II
mejlom stižu linkovi: III moderna zemljana arhitektura
ponedeljak, 6.april, 19:00-19:40 – pitanja i odgovori na oblast III mejlom stižu linkovi: IV obrada površina i podovi, testovi + zadatak
ponedeljak, 13.april, 19:00-19:40 – pitanja i odgovori na oblast IV
V zemlja u drugim umetnostima + diskusija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *