LALA earthland repriza

29-30.avgust / 5-6.septembar

Nakon uspešno realizovanog LALA earthland festivala, stigla je podrška Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, pa pravimo reprizu!

Za Vas koji niste bili sa nama, cilj LALA earthland festivala je bio da, kroz brojne radionice, performanse i predstave, deci u malim sredinama ponudi zdrave i kvalitetne događaje, a deci iz gradova i stručnim licima koja rade sa decom  približi mogućnosti rada sa prirodnim materijalima i u urbanim sredinama. ipak, zbog svega što je LALA earthland festival preživeo, on je umnogome promenio koncept i sada je otvoren za svu decu i sve odrasle koji neguju decu u sebi.

Radionice su vodili i vodiće ih razni umetnici&majstori koji su prošli kroz naše obuke i radionice, odnosno koji su želeli da svoj dosadašnji rad povežu sa materijalom zemljom i iskoriste festival kao mesto za eksperiment i kreativnu razmenu. 

Festival će se održati u Mošorinu u sedištu KFZ-a.

Ipak, prilagođavajući se situaciji, dnevno ćemo imati samo 3 radionice sa po 5-7 učesnika koje se održavaju 8:30-11:30, 12:00-15:00 i 15:30-18:30. Sve radionice su besplatne za decu, za odrasle su 1500 (ili besplatne, proverite!), prijave putem formulara su obavezne – kad se popuni broj, radionici više nije moguće pristupiti. molimo da za radionice koje se plaćaju uplatu izvršite u roku od 3 dana od prijave na račun KFZ-a, koji ćete dobiti nakon prijave. takođe, to što su neke radionice besplatne za odrasle, ne znači da su one manje zanimljive, nego da želimo da svima pružimo iste mogućnosti uživanja u radu sa zemljom – u tom smislu, ako se prijavite za njih, očekujemo dolazak (ili da se javite da ne dolazite), kako ne biste zauzeli mesto nekom ko bi rado došao – hvala unapred na razumevanju!

Program u nastavku:

29.avgust, subota

8:30-11:30 GNEZDO

Arhitekta Petar Stelkić, multimedijalni umetnik Dragan Mileusnić i Dragana Kojičić predložili su džinovska gnezda za ovogodišnje venecijansko Bijenale, pa je festival bio prilika da napravimo prototip. Struktura od bambusa je pripremljena, a žičanu ispunu je zamenio bagremac. Tokom radionice će se raditi na ispuni ove strukture mešavinom zemlje i slame. Kapacitet: 5 odraslih osoba, cena jedne radionice za odrasle je 1500 dinara. mesta su popunjena!

12:00-15:00 KOKOŠINJAC

Arhitekte Igor i Milica Kovač napravili su kokošinjac od ćerpiča, sa “šeširom” od košnice. Ostaje da se urade blatni malteri, a kako bismo radionicu učinili zanimljivijom – radićemo reljefe, na sličan način kako to rade Musgumi na svojim kućicama, da bi što pre odveli sa nje kišnicu. Kapacitet 5 mesta za decu i odrasle; radionica je besplatna za sve. mesta su popunjena!

15:30-18:30 MASKE

Želite masku sa svojim likom? Prvo se na lice nanosi gipsani zavoj, nakon čega se ispunjava gipsom i pravi odlivak. Na odlivku se radi zemljana maska. Kapacitet radionice je 5 odraslih osoba (mislimo da deci ne bi prijalo da im stavljate gips na lice), cena radionice je 1500 dinara. mesta su popunjena!

30.avgust, nedelja

8:30-11:30 MALTERISANJE KUĆICE OD PRUĆA

Deca su, gotova sama, napravila našu kućicu od pruća – prvi sloj je nanet, treba ga dopuniti slojem zemlja-slama, kako bismo izravnali zidove. Kapacitet je 5 mesta, radionica je za decu i odrasle i besplatna je za sve. mesta su popunjena!

12:00-15:00 SCENOGRAFIJA

Scenografija je zamišljena kao multifunkcionalni, rasklopivi skup paravana od drveta i zemlje, koji mogu služiti za različite scenografije, ali i kao paneli za postavljanje crteža, obaveštenja, informacija itd. U postojećim drvenim okvirima, učesnici će raditi završne obrade – dekoraciju u vidu zgrafito tehnike. Kapacitet: 5 odraslih učesnika, cena jedne radionice za odrasle je 1500 dinara.

15:30-18:30 DORODANGO

Ne verujete da se od zemlje može napraviti savršena svetlucava loptica? dođite da se uverite da je moguće :) kapacitet je 5-7 dece i odraslih; radionica za decu je besplatna, za odrasle je 1500 dinara.

5.septembar, subota

8:30-11:30 LIGHT CLAY OBLICI

Ova tehnika je izuzetno zanimljiva kao izolacioni materijal za zidove, a pruža nebrojene mogućnosti! Jednu od njih ćemo zajedno napraviti. Radionicu realizujemo u okviru saradnje sa MADA arhitektama. kapacitet je 5 dece i odraslih; radionica za decu je besplatna, za odrasle je 1500 dinara. mesta su popunjena!

12:00-15:00 IZRADA POSUDA I MASKI OD ZEMLJE

Tokom radionice ćete imati priliku da napravite posudu ili masku od zemlje, na kalupu od peska i jutanog džaka. možete je poneti kući da biste je obojili ili drugačije obradili. Kapacitet radionice je 5 mesta, radionica je besplatna za decu, za odrasle je 1500 dinara. mesta su popunjena!

15:30-18:30 BOJENJE ZEMLJOM

Zemljom se može raditi body paint, možete bojiti keramičke posudice ili napraviti svoju zemljanu sličicu. Kapacitet 5-7 ljudi, radionica je besplatna za decu i odrasle. mesta su popunjena!

6.septembar, nedelja

8:30-11:30 MURALI

Mural je započet tokom LALA earthland festivala, a u septembru se nastavlja :) Kapacitet je 5 odraslih osoba, radionica je besplatna za sve učesnike. mesta su popunjena!

12:00-15:00 KOŠNICE

Ukoliko želite da naučite da pletete košnice od bagremca i divlje vinove loze – pridružite se Olji na ovoj radionici! Osim pletenja, učesnici će olepljivati košnice blatnim malterima. Kapacitet: 5 osoba po radionici, prijava putem formulara za odrasle i decu. Cena jedne radionice za odrasle je 1500 dinara, za decu su radionice besplatne. mesta su popunjena!

15:30-18:30 EArTh, PLAY, LOVE

Za kraj, pravimo radionicu iznenađenja – šta će se na njoj raditi, zavisi od učesnika i trenera koji budu prisutni – možemo zajednički proći kroz sve radionice, osmisliti neku novu ili iskoristiti sve napravljeno da bismo kreirali nešto novo! radionica je namenjena odraslima, kapacitet je 5 mesta i cena je 1500 dinara po učesniku.

IZLOŽBA o zemljanoj arhitekturi u potkrovlju je otvorena za sve učesnike tokom radionica.

DOGAĐAJ sa Tanjom i Jelenom, kao i CIRKUSARIJE sa Kreativnim pogonom biće rađene u drugačijem formatu, o čemu ćemo vas obavestiti na vreme! radujemo se novim radovima :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.