podovi od zemlje

3-4.septembar, Mošorin00 poslednji pogled odavdeu subotu nam je došla Maja – zajedno smo uradile pod u kupatilu: treća-sreća :) i uživali u prošireno-porodičnoj atmosferi :)01 podovi od zemljeBojan je očistio svoj kutak – planira do zime da nazida i zid ka komšijama, tako da sledeći 1.maj slavimo u našoj letnjoj kuhinji :)02 Bojanov kutak letnja kuhinjai premestio cigle, kako bi sve bilo spremno za Francovu i Vinkovu radionicu. 05 poslagane cigle Bojan medju dudovimau subotu su nam došli Nebi od Golubinaca i Jovan od Beograda i ulepšali nedelju. 04 podovi od zemlje priprema zemlje i ubrzali radove – još jedan moj pokušaj da uradimo pod od naboja..03 podovi od zemlje 1radove nastavljamo 9-10-11.septembra, a šta će se raditi – ostaje iznenađenje i za vas koji dođete, a i za nas: ili ćemo pomagati Francu i Vinku ili ćemo se blatnjaviti. ako ste zainteresovani da nam pomognete, važe ili pravila za njihovu radionicu ili ista kao do sad: radionice su jednodnevne, prednost imaju gRaditeljke – prijavite se ovde do petka u podne. cena svake radionice je 1000 dinara za one koji dolaze po prvi put (ili nisu članovi Kluba) / besplatna za sve one koji su već bili na našim radionicama (ali su obavezni da donesu 1 pločicu :) nemamo kuvara, pa ponesite nešto za gric, flašicu vode, šešir, naočare, kremu za sunčanje i neki autan…

2 thoughts on “podovi od zemlje

  1. Pozdrav, redovno pratimo Vasu stranicu, i nadamo se da se budemo krajem godine ili tek na prolece, prijavili na neku od radionica, jer pre nismo u mogucnosti. Uglavnom, imao bih 2, 3,4 pitanja, pa bih Vas molio dok stignete…nema zurbe.

    1. Kakva zemlja se koristi, i gde je naci u Sumadiji, da li je to obicna ili glinena, gde nabaviti?
    2. Gde naci majstore koji rade sa zemljom, i kako se cene krecu, cisto radi neke usporedbe. ( makar za jednu sobu, dok ne naucimo kako se radi ). Puno hvala na odvojenom vremenu.

    • pozdrav, Milane. ideja je da zemlju nađete u okolini, rspitajte se kod starih ljudi – oni znaju gde su nekad bila pozajmišta zemlje i za šta se ona koristila – glinovtija je za maltere, ona manje glinovita je za npr. naboj. što se majstora tiče, opet se raspitajte lokalno, to je najjeftinije, dnevnice se kreću kao i za ostale majstore, zavisi šta se tačno radi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *