gRadionica- izrada 2 peći od zemlje :)

sa velikim zadovoljstvom objavljujemo da će se prvi modul letnje škole zemljane arhitekture održati 25.juna-1.jula u Mošorinu (uz mogućnost produžetka na 2-3-4.jul, u slučaju da peći nisu gotove; ali, o tome in situ ;) 15 Mo majstori Belo Blatokonačno zidamo peći od zemlje (prostu peć i šporet), pa vas pozivamo da naučite i vi da ih gradite, kako se ovaj divni zanat ne bi izgubio i kako bismo ga dalje unapredili i uveli u savremeni stil života. tako lake i jednostavne za gradnju sa materijalom iz okoline, ove peći su sjajan odgovor na okruženje i klimu u kojoj živimo…

radionice gradnje peći od zemlje vodiće Joška Palfi, a odžake od opeke radiće Laslo Janoš. Oba majstora su iz Belog Blata i imaju višegodišnje iskustvo u gradnji ovim materijalima. večernja predavanja o zemljanoj arhitekturi vodiće Dragana Kojičić. 13 Mo majstori Belo Blatocena 7-dnevne radionice iznosi 15.000 dinara (uključuje radionice, pretežno vegetarijanske obroke u “zajedničkoj kuhinji” i smeštaj kod jedne stare lokalne porodice (čiji je jedini uslov pristojno ponašanje i dolazak u nealkoholisanom stanju uveče ;)

ukoliko vam nije potreban smeštaj (imate svoj šator), cena je 11.000 dinara. ukoliko imate svoj šator i želite da sami pripremate svoju hranu, cena je 8.000 dinara.

u slučaju da se radionica produži na 2-3-4.jun (a vi želite da ostanete do kraja), doplata za svaki dan biće 1.000 dinara.

broj učesnika ograničen je na 6. molimo samo ozbiljne i učesnike koji su sigurni da mogu da učestvuju u tom periodu  da rezervišu svoje mesto popunjavanjem formulara. ako se ispostavi da ne možete doći, molimo da nas na vreme obavestite, kako bismo primili druge zainteresovane.

konkurs je otvoren do 15. juna, odnosno da popunjavanja svih 6 mestasve ostale detalje i informacije dobićete po završetku.

takođe, postoji mogućnost dolaska na 1-dnevnu radionicu – broj učesnika ograničen je na 2-3 učesnika po danu – najbrži imaju prednost! pogledajte odmah kakva je situacija na dostupnoj listi, pa popunite formular. cena jednodnevne radionice je 2.000 dinara.

ukoliko nam se ne jave Francuzi koji bi trebalo da nam kuvaju, primićemo i jednog kuvara sa iskustvom u pripremi (uglavnom) vegetarijanskih obroka, u zamenu za smeštaj i prisustvo na radionicama (u pauzama :)

takođe, ukoliko je neko iz Zrenjanina (Belog Blata) spreman da dolazi i da nam dovozi / odvozi majstore svakog dana tokom čitave radionice (ili bar određenih dana) – oslobađa se troškove radionice (molim neka se javi na mejl.)

u slučaju da bude veoma loše vreme, radionice će se odložiti, jer zemlja neće moći da se osuši (ali se nadamo da do toga neće doći!)

u slučaju da imate neka dodatna pitanja – postavite ih na: dramarchin@gmail.com

radujemo se zajedničkim gRadovima ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *