projekat gRadionice

za fondaciju Rekonstrukcija ženski fond saznala sam prošle godine, kada me Smilja Ignjatović pozvala da učestvujem u njihovom projektu “Zidarke” kao jedan od predavača. logo gradionice rfz

tražeći otvorene konkurse početkom ove godine, nabasala sam i na njihov otvoreni poziv i prijavila projekat “gRadionice”. vrlo brzo saznajem da su otvoreni i raspoloženi da nas podrže, čak i ako se ne uklapamo baš najbolje u taj poziv, nego više u projekte generalne podrške. beskrajno im HVALA na tome :)

dugoročna ideja projekta je da se oforme specijalizovani timovi žena koje bi se bavile obnovom i gradnjom prirodnim materijalima. kratkoročna ideja projekta se fokusirala na dve teme: izradu peći i primenu trske u gradnji, kao trenutno najtraženije (i najplaćenije) graditeljske zanate na tržištu. radionice su bile praćene predavanjima i praktičnom obukom u vezi sa zemljanom arhitekturom: izradom i pripremom blatnih maltera, podova i drugim tehnikama tipičnim za ovo područje.

zahvaljujemo se fondaciji RFZ na pružanju podrške našoj ideji, majstorima i učesnicama projekta i svima vama koji ste pomogli da projekat realizujemo, a podstičemo i druge da budu kreativne i pokrenu slične projekte :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*